.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lehtikaalipata


Lähikaupassamme oli nyt tuoretta lehtikaalia vihanneshyllyllä. Onnellisena sen pussin heitin ostoskoriini. Tuoreena tätä superkaalia harvoin kaupassa on, toreilla kuitenkin useammin.

10 lehtikaalinlehteä
300 g possunsuikalelihaa
1 pienehkö purjosipuli (vihreät osat mukana)
1 dl vihreitä herneitä
6 kpl tuoreita luumuja
Pippuria myllystä
3 rkl soijakastiketta (käytin Kikkomania)
1 rkl Kotisinappia
3 dl vettä (kiehuvana)
1 kasvisliemikuutio
voita paistamiseen

Ensimmäiseksi otin suikalepaketin jääkaapista huoneen lämpöön (n. 30 min).
Padassa ruskistin ensin voissa possunsuikaleet ja sipulin. Irrotin varret lehtikaalista ja pyöräytin lehtiä hetken padassa lihojen kanssa. Lisäsin pakasteherneet ja kiehuvan veden. Maustoin soijakastikkeella ja pilkoin mukaan yhden kasvisliemikuution. Vähensin lämpöä ja laitoin kannen padan päälle, hauduttelin n. 20 min. Lisäsin luumut ja sinapin, nyt jätin padan vielä hetkeksi levylle ilman kantta, annoin liemen kuivua kokoon, näin sain kaikki aromit talteen.

Possun kanssa sopii mielestäni hyvin hapankaali, lisäsin kaupasta ostettuun Rasilaisen hapankaaliin tuoreita puolukoita. Salaatinlehdet ovat punaista Salanovaa, basilikan lehtiä, kurkkua ja tomaattia. Tuon tomaatin alapuolen pistelin poskeeni jo ruokaa laittaessani. ;-)

Juomana minulla oli tavallinen luomupiimä, lasiin silppusin lisäksi tuoreita mintunlehtiä.

Kasvisruokailijan version tästä padasta saa laittamalla possun tilalle tofua tai kikherneitä. Purjosipulin tilalle voi tietenkin laittaa tavallista sipulia ja valkosipulia. Minun sipulipurkkini vaan sattui nyt olemaan tyhjä, en muistanut matkan jälkeen tehdä kaikkia hankintoja.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä jälleen kerran todella herkulliselta! Eikä viljan hiventäkään. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. anja,
    sinullahan on siellä niitä luumujakin pakkasessa. ;-)

    VastaaPoista
  3. Lehtikaali onkin hyvää,kiitos kun muistutit.Kunhan ilmat kylmenevät,maistuu minullekin kypsennettynä-.

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    sinulla taitaa siellä olla mahdollisuus ostaa tuoretta lehtikaalia ympäri vuoden.

    VastaaPoista