.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Nokkos-polentapihvit




Tutkin eilen Ulla Lehtosen yrttikirjaa ja kiinnostuin hänen resepteistään. Miltä kuulostaisi lehtivihreäkeksit?

Tänään valmistin nokkosista Ullan ehdottamia venäläisiä nokkospyöryköitä. Jouduin taas soveltamaan ohjetta meille sopivaksi. Ullan ohje on yksinkertainen: nokkosta, mannapuuroa ja rasvaa, suolalla maustettuna. Alla on minun versioni.

n. 100 g nokkosia
200 g polentapuuroa
20 g öljyä
1 kananmuna
2 rkl auringonkukansiemeniä
hippunen suolaa

Valmista polentapuuro pakkauksen ohjeen mukaan, puuro saa olla melko tukevaa, että pyörykät pysyvät kasassa. Nokkoset huuhdotaan ja ryöpätään kiehuvassa vedessä, vesi kaadetaan pois. Silppua nokkoset ja lisää puuroon. Jäähtyneeseen seokseen lisätään vielä kananmuna, siemenet ja suola. Paistetaan pullat tai pihvit pannulla öljyssä tai voissa. Lettupannu on hyvä. Suosittelisin kuitenkin kokeilemaan ensin yhtä pullaa, minulla taikina oli ensin liian pehmeää, jouduin lisäämään vähän kastanjajauhoja.

Maku näissä pihveissä on melko mieto. Terävyyttä tuli smetanakastikkeesta ja kurkkupikkelsistä. Kastikkeen voi myös tehdä turkkilaisesta jogurtista, vähän sitruunamehua ja ruohosipulisilppua mausteeksi.


Nyt on nokkosista korjattu jo kaksi satoa tänä kesänä.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Uudesta nokkosohjeesta kiitokset. Polentaa en ole käyttänyt, mutta eikös se ole italialaisessa keittiössa melko suosittu lisäkkeenä.
    PS: näyttää hyvältä jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä voisit käyttää sitä Ulla Lehtosen ehdottamaa mannapuuroa.??

      Poista
  2. Noita voisin tehdä sitten kun täällä taas kasvaa nokkosia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava kokeilla, uskoisin, että teen näitä toistekin.

      Poista