.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 24. syyskuuta 2015

Kurpitsaa uunissa




1 puolenkilon kurpitsa
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 kynnetön valkosipuli
1 rkl öljyä paistamiseen
mustapippuria
yrttimaustetta
suolaa
1 dl juustoraastetta


Kurpitsa halkaistaan pituus suunnassa. Poistetaan pehmeä sisus siemenineen.

Ruskistetaan jauheliha ja sipulit, lisätään mausteet. Laitoin koverretun kurpitsan koloseen ensin reilusti yrttimaustetta, se antaa miedolle kurpitsalle hyvää makua. Seuraavaksi lusikoidaan jauheliha-sipuliseos kurpitsalle ja pinnalle ripotellaan runsaasti juustoraastetta.

Uuni 200 asteeseen, minun kurpitsoitteni kypsymiseen meni n. 45 min. Kannattaa kokeilla haarukalla.
Lasisen vuoan pohjalle laitoin tilkan vettä ajattelin estäväni sillä astian halkeamisen uunissa. En tiedä onko se tarpeen, mutta "vara on viisautta".

Tarjosin salaatin kanssa. Kurpitsan kuori oli jo niin kovaa, että sen jätimme syömättä. Kypsä kurpitsanliha irtosi kuoresta helposti.



Jauheliha-sipuliseosta jäi vähän ylikin. Käytin sen seuraavana päivänä linssikeittoon.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti