.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Purjokeitto

                                                                                       Kulho, Vanamo Group

3 - 4 annosta

1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 purjo
1 jauhoinen peruna
5 maa-artisokkaa ( melko pieniä )
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 - 3 lastua piparjuurta
pippuria myllystä
0,5 pakettia  ( 125g ) Koskenlaskijajuustoa
0,5 dl kermaa

Persiljaa
Rakunaa
Auringonkukansiemeniä

Kiehuvaan veteen lisätään kuoritut ja pilkotut kasvikset. Purjon vihreät lehdenosat olivat vielä virheettömät laitoin nekin keittoon. Nestettä kannattaa ensin lisätä vain sen verran, että kasvikset peittyvät. Kypsyneet kasvikset soseutetaan ja nesteen määrä tarkistetaan, vedenkeittimestä kaadetaan kuumaa vettä tarvittaessa.  Lisätään liemikuutio, juusto murennettuna ja lopuksi kerma. Muuta suurustetta ei tarvita.  Persilja, rakuuna ja auringonkukan siemenet lisätään vasta keiton pinnalle.


Vinkki:
Nyt sadonkorjuun aikaan kannattaa noita kasviksia keittää ja soseuttaa isompikin annos. Mahdollisimman vähän vettä mukana, laitetaan pakastimeen rasioissa. Talvella vaan sulattelee soseen, saa nopeasti keittoa
lisäämällä vettä, juustoa ja kermaa tai voinokareen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti