.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kikhernesalaatti


Helteisen päivän lemppariruokaa.

Jonain päivänä nettissä surffaillessani näin tämän tapaisen salaatin, näytti herkulta. Ainesosiin ei tarvita mitään selkeitä mittoja. Otetaan mitä kylmäkaapista löytyy.  Tämä salaatti on kahdelle hengelle.

1 dl keitettyjä kikherneitä
1 avokado
2 retiisiä
1 tomaatti
pala tuoretta kurkkua
1 pivollinen  (noin 1 dl ) erilaisia pähkinöitä
100 g fetajuustoa
1/2 sitruunan mehu
lehtisalaattia
ruohosipulia
tuoretta rakuunaa
viininlehtisalaattia

Sekoitetaan kaikki ainekset varovaisesti kulhossa, viimeiseksi jätin avokadon ja sitruunanmehun. Sitruunamehu pitää avokadon kauniin värisenä.

Kikherneitä keittelen aina isossa kattilassa suuren annoksen ja laitan  pakastimeen yhden tai kahden desin pakkauksina. Helppo käyttää myöhemmin erilaisiin kokkauksiin.


Suolaa ei tarvita, feta hoitaa sen puutteen. Keväiset villivihannekset sopisivat tähän salaattiin hyvin. En nyt malttanut lähteä keräilyhommiin ja punasipulikin unohtui tästä salaatista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti